Basisinkomen voor 50+ gaat Norbert Klein niet ver genoeg

Afgelopen dinsdag was Norbert Klein te horen bij De Nieuws BV op NPO Radio 1.

“Tweede Kamerlid Norbert Klein (Vrijzinnige Partij) is in de Haagse politiek de grootste pleitbezorger van het basisinkomen. In ‘De Nieuws BV’ reageert hij op het pleidooi van Annemarie van Gaal in ‘De Telegraaf’.

Onderneemster Van Gaal pleit in haar wekelijkse column voor het afschaffen van de AOW en het instellen van een basisinkomen voor zestigers. Reden: de senioren komen moeilijk aan de bak, maar hebben tot hun 67ste sollicitatieplicht en zuchten onder ingewikkelde regels. Ook als ze eenmaal AOW krijgen. Een basisinkomen zou ze een hoop zorgen schelen.

Klein is verheugd met de ideeën van Van Gaal, maar ze gaan hem niet ver genoeg. Hij zet zich in voor een onvoorwaardelijk basisinkomen voor elke Nederlander van 18 jaar en ouder. “Dat zorgt ervoor dat mensen zich vrij voelen en zich kunnen ontwikkelen.” Op 19 september debatteert hij met de andere partijen in de Kamer over zijn initiatiefnota Basisinkomen. In de Kamer bestaat veel weerstand tegen het basisinkomen, dat onbetaalbaar en onhaalbaar zou zijn.”

Klik hier om het fragment te beluisteren

Facebooktwitterby feather