Minister Sociale Zaken doet niets voor door armoede getroffen gezinnen

Minister Sociale Zaken doet niets voor door armoede getroffen gezinnen

Wat doen we aan de Armoede in Nederland?

Afgelopen december kwam er een vreselijk bericht naar buiten dat drie kinderen een koolmonoxidevergiftiging hebben opgelopen nadat ze in een koud huis een barbecue hadden aangestoken voor wat warmte. De kinderen waren alleen thuis, en gas en elektriciteit waren afgesloten omdat daar niet voor was betaald. Armoede heeft hun lot bepaald.

Reden voor Norbert Klein om vragen te stellen aan R. Plasterk, de minister van Sociale Zaken en werkgelegenheid. “Een dergelijke situatie zou zich in Nederland niet voor mogen doen, zeker niet als er kinderen bij betrokken zijn die hier ernstig de dupe van worden. Moet er wellicht een andere regeling komen voor wanbetaling omtrent gas- en energierekeningen, zodat dit soort situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden?” Volgens de Minister van Sociale Zaken en werkgelegenheid is dat allemaal niet nodig. Het beleid is al voldoende aldus de verantwoordelijk minister.

Norbert Klein van de Vrijzinnige Partij vindt dit onacceptabel. “De minister zegt dat het huidige beleid voldoende is, maar dit incident doet ons anders vermoeden. Het basisinkomen had in dit geval leed kunnen voorkomen. Met de invoering van een basisinkomen had dit probleem zich mogelijkerwijs niet voorgedaan, eenvoudigweg omdat een basisinkomen een onvoorwaardelijke pecuniaire voorziening is waarover alle Nederlanders boven de 18 jaar in gelijke mate over kunnen beschikken en waardoor zij in feite altijd in staat zullen zijn om dergelijke vaste lasten te kunnen betalen.”

armoede en jeugdzorgArmoede is niet nodig.. een basisinkomen geeft vrijheid en bewerkstelligt dat de Nederlandse burger zelf de regie neemt over zijn of haar toekomst, en geeft de gelegenheid om zelf vorm geven aan het leven.

 

Lees hier het bericht van de NOS

Lees hier de antwoorden van minister Plasterk

 

Facebooktwitterby feather