NPO herstelt fout na kamervragen Norbert Klein

Begin februari presenteerde de NPO de jongerenpartijwijzer. Al snel bleek dat niet alle partijen die meedoen aan de verkiezingen hierin opgenomen waren.  Tijd voor Norbert Klein van de Vrijzinnige Partij om aan de bel te trekken. “De NPO heeft de taak om bij te dragen aan publiek debat en meningsvorming, maar voert deze onvolledig uit door het publiceren van een onvolledige en dus selectieve Partijwijzer.” Aldus Klein. Hij heeft daarom via schriftelijke vragen opheldering gevraagd aan de staatssecretaris van onderwijs, cultuur en wetenschap.

Norbert Klein: “De NPO bepaalt voor de jongeren in ieder geval alvast op wie ze níet gaan stemmen. Het is goed dat jongeren betrokken worden bij de politiek en uiteindelijk ook gaan stemmen op 15 maart. Maar door het weglaten van partijen in de Partijwijzer wordt de diversiteit aan overtuigingen, meningen en interesses onvoldoende weerspiegeld”.

Inmiddels heeft de staatssecretaris laten weten dat de kwestie is rechtgezet. Een aantal partijen, waaronder de Vrijzinnige Partij zijn toegevoegd aan de partijwijzer, zodat de kiezer weer een volledig beeld kan krijgen van wat er 15 maart te kiezen valt.

De antwoorden van de staatssecretaris zijn hier te vinden

Facebooktwitterby feather